Dr. juris Morten Kjelland ble dr. juris i 2008 på avhandlingen «Særlig sårbarhet i personskadeerstatningsretten» og har siden 2013 vært professor ved Det juridiske fakultet, Universitetet i Oslo. Han er forfatter av flere lærebøker innenfor erstatningsrett, velferdsrett og helserett, i tillegg til å ha skrevet en rekke artikler og lovkommentarer innen disse og andre rettsfelt. Kjelland har i flere studentkåringer blitt utpekt som fakultetets beste foreleser.

Kjelland fratrer sin professorstilling ved Universitetet i Oslo 1. februar 2025 for å bli partner i Advokatfirma MNA Kogstad Lunde & Co. Advokatfirmaet jobber spesialisert med forsikrings- og erstatningsrett og representerer norske og internasjonale forsikringsselskaper, kommuner og staten. Firmaet har siden 2019 vært topprangert i Norge av det redaktørstyrte internasjonale ratingbyrået Legal 500, som baserer rangeringen på kundeevalueringer.

Managing partner Trond Werner Lunde i Kogstad Lunde & Co kommenterer nyheten med følgende: Vi er selvsagt både glade og stolte over at Morten Kjelland valgte oss når han nå ønsket å arbeide som advokat. Han vil ytterligere styrke våre team innenfor erstatningsrett og trygde-/velferdsrett, i tillegg til å få en sentral rolle i videreutviklingen av vårt undervisningstilbud. Han vil også påta seg oppdrag som voldgiftsdommer.

Dr. juris Morten Kjelland kommer til å fortsette i sin deltidsstilling som Professor II ved Universitetet i Sørøst-Norge ved siden av sin nye rolle som advokat og partner.

The Legal 500 2024

Eventuelle spørsmål kan rettes til:
Managing partner Trond Werner Lunde, Advokatfirma MNA Kogstad Lunde & Co
E-post: twl@klco.no
Telefon: +47 992 90 676