Nyhetsbrev

Sendt 01.12.2015

Invitasjon til Københavnseminaret 2016 – 20 års jubileum
Seminaret arrangeres ombord på «Crown Seaways» 24. og 25. mai 2016 med retur til Oslo om morgenen 26. mai. Det faglige programmet omfatter sentrale temaer innen personskaderstatningsretten. I anledning 20-års jubileet vil vi legge til rette for en ekstra markering både faglig og sosialt. Les invitasjonen her. Se også vår hjemmeside.

Seminar: Det offentliges erstatningsansvar
Seminaret avholdes 16. og 17. februar 2016. Det er fremdeles noen plasser ledige på seminaret som Kogstad Lunde & Co arrangerer sammen med Gjensidige og Protector. Siste påmeldingsfrist er 5. januar, men hotellkapasiteten er begrenset, og vi anbefaler derfor at påmeldingen skjer så tidlig som mulig. For ytterligere opplysninger les mer her: Det offentliges erstatningsansvar eller du kan laste invitasjonen her

Siste fagtapas før jul: Regress i personskadesaker
Tema for foredraget den 10.12.2015 er reglene om regress og regressavskjæring innen personskaderstatningsretten. Forelesningen behandler blant annet rettsgrunnlaget og de rettslige rammer/begrensninger for regresskrav med tilknytning til personskadesaker. Vi har plass til flere kursdeltakere. Trykk på linkene under og les mer på vår hjemmeside:
10.12.2015 kl. 14 – 16 Regress i personskadesaker

Dom fra Høyesterett 12.11.2015 vedr. MS-sykdom etter MMR-vaksine
Saken gjaldt tolking av smittevernloven § 8-2. Noen måneder etter mottak av sin annen dose med MMR vaksine fikk en 12 år gammel gutt diagnosen MS. Spørsmålet i saken var om sykdommen kunne være forårsaket av vaksinen. Hvis så var tilfelle oppstod spørsmål om staten kunne godtgjøre at annen årsak likevel var mer sannsynlig årsak til MS. Staten var funnet erstatningsansvarlig i tingrett og lagmannsrett. Også Høyesterett konkluderte med erstatningsansvar. Les mer på vår hjemmeside.

Med vennlig hilsen advokatfirma Kogstad Lunde & Co
01.12.2015