Hvordan blir din økonomiske fremtid dersom du blir hardt skadet og varig arbeidsufør i sommer – uten at du får noen erstatning?

Vet du at det bare er i Norge, Sverige og Finland at føreren av en motorvogn får erstatning for egen personskade ved utforkjøring, kollisjon med dyr eller en annen eneulykke (der det bare er involvert én motorvogn)? Det spiller ingen rolle om du har kjørt forsiktig og ikke kan bebreides for det som har skjedd.

Planlegger du å leie motorvogn i et annet land, er det derfor viktig at du sjekker hvilke forsikringer du har, både privat og via jobb, samt vurderer om disse gir deg en høy nok utbetaling dersom du blir skadet.

Leiebilfirmaene tilbyr ofte en dyr og ganske dårlig forsikring, så det kan være lurt å ta en prat med ditt norske forsikringsselskap før du reiser på ferie. En god ulykkesforsikring som dekker deg hele året kan være et billigere og bedre alternativ enn bilutleiefirmaets dekning, men en forsikring som gir utbetaling både ved medisinsk invaliditet og ervervsuførhet er alltid best. Forsikringsselskapet ditt vil gi deg råd om hva som passe best for akkurat deg.

Pass også på at alle som er med på turen er dekket av en reiseforsikring – og ikke glem at studenten din kan ha blitt så gammel at hen ikke lenger er dekket av familiens forsikring.

Uavhengig av forsikringsdekninger og erstatningsmuligheter er det selvsagt aller viktigst å forhindre at ulykken inntreffer. Kjør forsiktig, pust med magen når det er kø og unn deg en ekstra pause med is og en kopp kaffe når du skal kjøre langt.

Vi i Kogstad Lunde & Co ønsker deg en riktig fin ferie – uavhengig av om den blir i inn- eller utland!